Subiecte extrem de interesante pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de azi ( Joi 31 Martie).
Parohiile din Crevedia, Mănăstirea și Cocani solicită pentru diverse cheltuieli de construcție sau întreținere peste 500 de mii de lei, aprox 100 000 €. Eu am cerut suplimentarea burselor elevilor cu 15 000€.
Domnul Stefan Dincă, fost campion național și mondial la caiac-canoe, solicită primărie Crevedia sprijin pentru înființarea unei secții sportive pentru această disciplină în comuna noastră.
Având în vedere toate facilitățile pe care natura le oferă comunei Crevedia, proximitatea față de capitală și de Centrul olimpic de la Izvorani, ideea este extraordinar de bună. Notorietatea și performanțele internaționale aduse de sportivii români cu această disciplină sunt cunoscute în toată lumea.
Revenind la ordinea de zi inițială, subiectul cel mai interesant pare a fi cel legat de “Înființarea Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân.”
Mă antepronunț pe acest subiect și îmi manifest dezaprobarea față de înființarea unei societăți care ar cheltui an de an sume enorme din bugetul comunei.
Din câte am reușit eu să mă documentez, în ultimii ani cheltuielile din bugetul comunei cu privire la rezolvarea problemei câinilor fără stăpân în comuna Crevedia au fost undeva în jurul la 120-130 000 pe an.
De ce să înființezi un serviciu care o să aibă nevoie de un sediu, de spații pentru animalele capturate, de hrană, de tratament, de personal angajat?
Lucru care ar îngreuna bugetul comunei cu zeci de mii de lei lunar și care ar multiplica cheltuielile anuale cu această speță.
Primăria Crevedia ar trebuie să lanseze o amplă campanie de gestionare a câinilor comunitari, în colaborare cu Asociații de Protecție a Animalelor. Există foarte multe variante mai puțin costisitoare și prietenoase cu animalele, fără să fie nevoie de înființarea unei societăți și angajați oameni dedicați pentru asta la nivelul unei comune.
Sunt comune și orașe mult mai mari decât Crevedia, cu bugete mult mai generoase, care gestionează acest gen de problemă într-un mod eficient, colaborând cu cei care se pricep să facă.
Da, la nivelul comunei sunt multe sesizări, sunt multe probleme, dar găsind o societate care să se ocupe așa cum trebuie de asta, făcând campanii de responsabilizare a cetățenilor, într-un an-doi situația se poate rezolva fără să fie nevoie să încarci organigrama și bugetul comunei pe termen lung pentru asta.
Având în vedere toate argumentele de mai sus, nu sunt deloc convins că înființarea acestei societăți ar aduce un beneficiu real pentru locuitorii comunei. Ca multe dintre alte inițiative și proiecte de hotărâre, și asta mi se pare cusută cu ață albă.

 

USRPLUS Crevedia

Lasă un răspuns